Situació econòmica catalana insostenible

Aquests dies hem conegut els pressupostos de l'EstatCatalunya no rep els deutespendents i, a més a més, pateix una davallada molt important de les inversions de l’Estat.
Tot això quan la Generalitat ha decidit aplicar al màxim el cèntim sanitari  i introduir el tiquet moderador d’un euro per recepta que, paradoxalment, no serveixen per evitar les importants retallades als CAP i als hospitals. En educació s’exigeix treballar més hores, els centres educatius públics no reben les dotacions necessàries pel seu manteniment; s'introdueix una taxa turística, s’augmenta el cànon de l’aigua i es prenen altres mesures en detriment de la qualitat dels serveis públics i encarats a augmentar la recaptació.
D'altra banda, els funcionaris de Catalunya són els únics que sofreixen una reducció dràstica de les pagues extres. I, per acabar-ho de rematar, ara es proposa rescatar els peatges de Madrid a costa d'allargar la concessió de les autopistes catalanes.
Si bé és cert que la situació és delicada, no és just que els ciutadans de Catalunya haguem de pagar un preu molt més alt pel fet que no arriben els diners que legalment ens pertoquen. En comptes de protestar i no fer res, no seria el moment que els nostres polítics decidissin fer un tancament de caixes per assegurar-nos els recursos imprescindibles i, d’aquesta manera, pressionar amb més força l'Estat per tal que pagui el que ens deu?
font: la vanguardia.es

Comentarios

Entradas populares de este blog

La Grossa de Sant Jordi: fecha y hora del sorteo

Puigdemont anuncia que fijará la fecha del referéndum "antes de las vacaciones" de verano