El govern espanyol apuja l'IVA del 18% al 21%

11.07.2012 - 02:07 -
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest matí al Congreso de Diputados un ajust per als pròxims dos anys i mig de 65.000 milions d'euros. Rajoy ha comunicat que apujarà l'IVA general del 18% al 21%, suspendrà la segona paga extra als funcionaris i alts càrrecs públics i reduirà la prestació als nous aturats a partir del sisè mes. "No són mesures agradables, però són imprescindibles davant la situació extraordinàriament greu del nostre país. Necessitem que ens prestin diners fins i tot per a pagar les prestacions per desocupació, els sous dels funcionaris, la sanitat i l'educació", ha afirmat a la tribuna de l'hemicicle.

Aquestes són només tres mesures de la bateria que Rajoy ha anunciat a la Cambra baixa en un discurs d'una hora i quart, durant el qual ha detallat la "fosca" situació de l'economia espanyola i ha recordat que alguns dels ajustos coneguts avui són deguts a les exigències marcades per la Unió Europea a causa de l'elevat dèficit públic i el rescat de la banca. "Els excessos del passat es paguen en el moment present", ha declarat el cap de l'Executiu, unes paraules que han provocat les primeres esbroncades als escons de l'oposició. "No entro en qui és el responsable", ha dit en una altra ocasió abans d'afirmar que la seva missió és "alliberar Espanya d'aquesta herència".

Rajoy ha detallat els indicadors econòmics espanyols: el dèficit el 2011 va ser del 8,9%, el deute públic acabarà aquest any en el 79,8% i el nombre de parats arriba a les 5.600.000 persones. "Els nostres socis europeus --ha afirmat després de citar aquestes xifres-- esperen de nosaltres la màxima responsabilitat, disciplina i diligència". "Per a assegurar el compliment de l'ajust pressupostari i el camí compromès, hem de fer esforços addicionals (...) Comunicaré a ses senyories algunes de les principals decisions que començarem a adoptar de manera immediata", ha declarat abans de començar a concretar els ajustos.

Comentarios

Entradas populares de este blog

La Grossa de Sant Jordi: fecha y hora del sorteo

Puigdemont anuncia que fijará la fecha del referéndum "antes de las vacaciones" de verano