"L'Euribor és una estafa"

"Els tipus d'interès són una estafa". Així de contundent es mostra un membre de la plataforma # OpEuribor, que porta des de juny de l'any passat investigant què és el que passa amb l'euríbor arran de l'esclat de la crisi. #OpEuribor s'ha unit a 15MpaRato per portar conjuntament "una iniciativa per l'escàndol del Libor", explica aquest membre de #OpEuribor, que també col·labora en l'equip de legal de 15MpaRato.

L'escàndol que va protagonitzar Barclays, després de manipular i presentar informes falsos que van afectar el càlcul dels tipus de referència del mercat interbancari, ha provocat que la indignació general els porti a fer una acció de "hackeig judicial", segons denominen, contra les pàgines web d'alguns bancs.

"La decisió s'ha precipitat després de la publicació de la manipulació", que demostra el que aquest grup porta reclamant des de fa més d'un any. Assegura que els tipus d'interès "provenen d'interessos particulars de brokers i traders", de manera que no resulten d '"una equació matemàtica tal com diu el Banc d'Espanya".

La plataforma ha escrit a la Comissió Europea i la resposta que va obtenir fa un mes i mig, després de tres cartes formals, és que l'assumpte "està una fase primerenca de la investigació", explica a Público aquest membre de #OpEuribor.
Els contractes del tipus d'interès manipulat "hauran de ser anul.lats", diu #OpEuribor

#OpEuribor reclama que la resposta per part de la Comissió Europea sigui més ràpida. "Ells tenen recursos", diu un membre del col.lectiu, "nosaltres som precaris". Aquest jurista de #OpEuribor suposa que la demora es deu al fet que són conscients que "es pot produir un crac enorme" i declara que aquesta manipulació del Libor "és el més gran que ha passat des de la caiguda de Lehman Brothers". Per això, com que els contractes del tipus d'interès arreglats, "haurien de començar a anul.lar contractes, no sabrien valorar les greus conseqüències", afegeix.

Una acció conjunta i ampliada

Des 15MpaRato reclamen "la nul·litat de tots els contractes hipotecats signats per Bankia", una altra acció més que realitzaran units amb #OpEuribor per lluitar contra "un frau de llei de dimensions històriques", declaren. Aquesta última plataforma critica "com els bancs porten estafant impunement a milions de persones" i com els "seus gestors segueixen sent el centre de les manyagues i atencions de les autoritats polítiques".

Aquesta unió entre aquestes dues plataformes els dóna força, renovada després de l'admissió de la querella que va presentar 15MpaRato, un col · lectiu que va néixer al juny i que en molt poc temps ha rebut un gran suport ciutadà que es va quantificar quan va demanar ajuda econòmica per poder presentar la querella, ja que va aconseguir els diners en tan sols un dia.

El treball que han realitzat aquests ciutadans, que van redactar una querella amb l'ajuda de particulars que havien estat estafats per Bankia, consisteix a lluitar contra els culpables de la crisi, un projecte a llarg termini que pretenen dividir en objectius, sent el primer Rodrigo Rato . Un dels membres d'aquesta plataforma assegura que treballaran per "enderrocar un objectiu fins que estigui destruït", per poder continuar amb els altres.
Etiquetes de comentaris: Banca, Barclays, Corrupció, Espanya, Estafa, Europa, Euríbor, Rodrigo rato

Comentarios

Entradas populares de este blog

La Grossa de Sant Jordi: fecha y hora del sorteo

Puigdemont anuncia que fijará la fecha del referéndum "antes de las vacaciones" de verano