Festa Major la Seu 2013 - Cadena Humana-Via Catalana

Centenars d'urgellencs han donat suport a la Via Catalana enllaçant tot el centre neuràlgic de la ciutat. L'ANC calcula que un miler de veïns de la comarca es mobilitzaran per assistir a la macrocadena humana convocada l'11 de Setembre. + informació


Centenars d'urgellencs fan una cadena humana per recolzar la Via Catalana

Èxit de la convocatòria per assajar la participació a l'acte reivindicatiu de la Diada
L'ANC calcula que un miler de veïns de la comarca es mobilitzaran l'Onze de Setembre
La Cadena Humana organitzada per l'ANC de l'Alt Urgell s'ha convertit en un dels actes més concorreguts de la Festa Major de la Seu. Tot i no figurar en el programa de la celebració, centenars de persones s'han congregat aquest dilluns a la tarda al carrer Sant Ot i l'avinguda Pau Claris per expressar el suport a la Via Catalana prevista per l'Onze de Setembre.
L'afluència de veïns, alguns vinguts d'altres poblacions de la comarca, ha permès que la cadena encerclés tot el centre neuràlgic de la Seu, amb gent a banda i banda del carrer, molts d'ells amb estelades, samarretes, barretines i d'altres símbols reivindicatius. L'acte s'ha tancat amb el cant dels Segadors i amb crits a favor de la independència de Catalunya.
Durant la cadena, Carles Ripoll, portaveu de l'ANC Alt Urgell, ha aprofitat per fer una última crida perquè la gent s'apunti a la Via Catalana, que ja té més de 300.000 inscrits. Ripoll ha demanat que si hi ha persones que s'hi volen sumar, que ho facin als trams de les Terres de l'Ebre, ja que és on fa falta més gent, mentre que en canvi la resta estan pràcticament plens.
L'ANC assegura que per la Diada hi haurà una alta mobilització de l'Alt Urgell, que xifren en unes 1.000 persones. Una quantitat elevada tenint en compte la demografia de la comarca, de poc més de 20.000 habitants. L'entitat té inscrites més de 600 persones per al tram assignat a Vallirana, però tenen constància que molta més gent hi anirà per lliure, en molts casos perquè tenen vincles familiars o bé segona residència en comarques per on passa la Via.
L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha donat suport a la cadena humana. Batalla creu que iniciatives com la Via Catalana, nascudes de la societat civil, demostren la demanda latent de més democràcia i de la celebració d'una consulta.
L'ANC ha instal·lat una parada en què els assistents es podien adherir a la campanya 'Signa un vot per la independència', per demanar oficialment a les institucions la convocatòria d'un referèndum i en últim extrem, en cas que l'Estat espanyol la prohibeixi, promoure una Declaració Unilateral d'Independència.

Comentarios

Entradas populares de este blog

La Grossa de Sant Jordi: fecha y hora del sorteo

Puigdemont anuncia que fijará la fecha del referéndum "antes de las vacaciones" de verano