Florentino Pérez (ACS) haurà de retornar els sous robats en una de les seves empreses

La companyia Imesapi, del grup ACS, tornarà a pagar el sou íntegre als treballadors de Barcelona i Girona afectats per l'última retallada imposada per la direcció del 75% del salari. Així ho ha decidit el jutge i així ho acatarà la filial que pertany a l'entramat de l'oligarca Florentino Pérez, 'empresari' a l'espanyola i president del Reial Madrid.

Aquest dimecres, els portaveus dels treballadors i l'empresa s'han vist les cares en el jutjat social 16 de Barcelona després de la decisió unilateral de l'esclavista de posar fi al conveni i aplicar un ajust salarial de gran importància -passar de 3.000 euros bruts mensuals al salari mínim interprofessional, 640 euros...-.

“Estem pendents de la sentència que esperem que es conegui abans d'un mes. Però, almenys, al març l'empresa ja restablirà el pagament complet dels salaris, encara que encara no se sap si haurà de retornar l'ajust de mesos anteriors fins que el jutge determini que s'ha actuat il·lícitament” detalla l'advocat Jordi Juan. La part de les nòmines retallada s'ha xifrat en una mica més de 100.000 euros.

Una primera alegria per a la plantilla


Amb tot, la plantilla celebrava ja aquest dimecres que a partir del proper mes el seu salari ja no sofrirà la retallada dels últims sis mesos. “El pagament dels retards encara no ha quedat clar, però la recuperació del salari era un problema més greu perquè molts treballadors ja estaven al límit. Creiem que l'empresa no ha triat el camí adequat en actuar així, sense cap negociació prèvia ni reunió amb la plantilla”, subratlla un dels empleats, Josep Alpont.

El portaveu del personal de Imesapi posa l'accent que la mesura cautelar que ha pres el jutge és un indici del seu posicionament de cara a aquest conflicte laboral. “Això ens dóna una certa tranquil·litat, però no deixes de pensar que igual és un break dins de la tempesta”, explica Juan.

Florentino Pérez (ACS) tendrá que devolver los sueldos robados en una de sus empresas


La compañía Imesapi, del grupo ACS, volverá a pagar el sueldo íntegro a los trabajadores de Barcelona y Girona afectados por el último recorte impuesto por la dirección del 75% del salario. Así lo ha decidido el juez y así lo acatará la filial que pertenece al entramado del oligarca Florentino Pérez, 'empresario' a la española y presidente del Real Madrid

Comentarios

Entradas populares de este blog

La Grossa de Sant Jordi: fecha y hora del sorteo

Puigdemont anuncia que fijará la fecha del referéndum "antes de las vacaciones" de verano