Mas no es dóna per al·ludit per les paraules d'Obama, a qui Rajoy i Sánchez agraeixen el desig d'unitat d'EspanyaEl president de la Generalitat apunta que "Espanya pot estar unificada amb Catalunya o sense".
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquest dimecres que ell no es dóna per al·ludit per les paraules del president americà, Barack Obama, perquè "Espanya pot estar unificada amb Catalunya o sense". Després que Obama apostés per una Espanya "forta i unificada", Mas ha trobat "lògic" que desitgi la fortalesa de l'estat espanyol i més quan és una "democràcia que algunes vegades es qualifica de justeta". El que sí que ha criticat és que l'Estat se'n vagi a parlar amb altres països sobre Catalunya i no ho faci amb les institucions catalanes elegides democràticament. El número 4 de Junts pel Sí ha participat en un acte sobre pensions a Badalona.
Mas ha considerat "lògic" que Obama parli d'una Espanya forta, i ha indicat que si parlés d'una altra país, segur que també ho faria en aquests termes, perquè "deu desitjar que tots els països siguin forts". Així mateix, li ha tret importància al fet que hagi utilitzat l'adjectiu "unificada, que no unida". "També és normal, però és que Espanya pot estar unificada amb Catalunya o sense, també estarà unificada", ha afegit.
Per la seva banda, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha subratllat avui que comparteix "plenament" les paraules del president nord-americà, Barack Obama, sobre Espanya perquè ell també vol "una Espanya forta i unida" i així ho pensen "la majoria dels dirigents en tot el món ".
El cap de l'Executiu ha qualificat de "positives" les paraules d'Obama, i ha recalcat que són molt similars a les que recentment han pronunciat el primer ministre britànic, David Cameron, i la cancellera alemanya, Angela Merkel.
"Jo vull una Espanya forta, unida que s'adoni del que hem viscut. Som el país més antic d'Europa i hem fet moltes coses en conjunt, particularment els últims quaranta anys, que són positius per a tots", ha apuntat.
Finalment, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha mostrat convençut que les declaracions d'Obama són el camí que ha de prendre "la política catalana i el conjunt de l'espanyola".
Així ho ha manifestat als passadissos del Congrés on ha afegit que "ningú no vol una Catalunya aïllada", tot afegint que "la secessió no portarà la llibertat". Així mateix, Sánchez ha assegurat que hi ha problemes que cal superar amb la unitat de tots els catalans com "els més de 700.000 aturats" que hi ha al territori. El líder socialista també ha carregat contra la reforma del TC impulsada pel PP que avui aprovarà el Congrés.
El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat aquest dimecres que les declaracions del president dels Estats Units, Barack Obama, sobre la unitat d'Espanya "no ens preocupen ja que formen part de l'actuació lògica de qualsevol estat".
"No mouran fitxa fins que no hi hagi un mandat democràtic", ha assenyalat als passadissos de la cambra baixa davant els periodistes, per afegir amb ironia que la diplomàcia espanyola va més "estressada" del compte per tractar-se d'unes eleccions autonòmiques. Tardà ha explicat que ja s'han trobat amb respostes semblants quan han visitat les ambaixades d'alguns països i ha admès que els diplomàtics estrangers els emplacen a fer primer "els deures".

Comentarios

Entradas populares de este blog

La Grossa de Sant Jordi: fecha y hora del sorteo

Puigdemont anuncia que fijará la fecha del referéndum "antes de las vacaciones" de verano